Skip til primært indhold

Vil du hjælpe?

I Region Syddanmark er der flere muligheder for at hjælpe: du kan enten melde dig som hjerteløber, eller du kan blive en del af en af regionens i øjeblikket 25 akuthjælperordninger. Læs mere om de forskellige muligheder her.

Hjerteløber i Region Syddanmark

Som frivillig Hjerteløber kan du være med til at redde liv i dit nærområde.

Du bliver kaldt ud via din telefon til en person, der har brug for din hjælp. Vedkommende har fået hjertestop, og det er altafgørende, at hjælpen er hurtigt fremme. 

Opgaven indebærer typisk, at du giver hjerte-lunge-redning eller hjælper med en hjertestarter, indtil ambulancen ankommer.

Du kan læse mere om ordningen på dette link: 

Frivillig Hjerteløber i Region Syddanmark
 

Akuthjælper i Region Syddanmark

I Region Syddanmark er der i øjeblikket 25 akuthjælperordninger - de er placeret i områder, hvor det tager lidt længere tid for ambulancen at komme frem. 

Du kan ikke blive akuthjælper som enkeltperson. Det er et krav, at du er med i en ordning (denne skal dække et geografisk område, hvor regionen ønsker, at der er en frivillig akuthjælperordning).

Som akuthjælper vil du blive kaldt ud via din telefon, når der er sket hændelser i nærområdet, der er så alvorlige, at ambulancerne kører med blink og sirene. Du bliver kun kaldt ud, hvis du kan komme hurtigere frem end ambulancen. 

De hændelser du kan risikere at komme ud til, kan have meget forskellig karakter. Derfor er det også et krav, at du har minimum et 12-timers førstehjælpskursus - og at du løbende får vedligeholdt dette. 

Vil du høre mere om, hvordan du bliver en del af Region Syddanmarks akuthjælperordning, så se her: 

Frivillig akuthjælper i Region Syddanmark

APPFWU01V