Skip til primært indhold

Sådan bliver du Ambulancebehandlerelev

D. 12 august begynder vi rekruttering af næste hold elever. Du kan allerede nu begynde at træne op til de fysiske tests. Hold øje med jobopslaget her på siden eller følg os på Instagram og Facebook.

Går du med en drøm om at gøre en forskel, og blive en del af den akutte præhospitale indsats, så kan du søge en stilling som ambulancebehandlerelev hos os.

Ansøgning og optagelse 

  • Vi søger ambulancebehandlerelever én gang om året. Næste gang, du har mulighed for at søge, er til august 2024 med opstart på uddannelsen i 2025.

Ansøgningsprocessen starter mandag d. 12. august, og vil blive slået op her på siden, under Ledige stillinger. Deadline for ansøgning er søndag d. 25. august 2024.

Måske kan du blive én af de heldige der bliver inviteret til at deltage i vores rekrutteringsforløb. Her vil du blive testet og vurderet i nogle af de kompetencer, der er vigtige, når man skal være ambulancebehandler.

De fysiske optagedage 2024 afholdes på følgende dage:

  • d. 17. september i Odense
  • d. 19. september i Haderslev

De kandidater, som går videre fra den fysiske testdag, indkaldes til en optagelsesdag, som foregår den 3. oktober 2024 i Odense. Dagen er et heldagsarrangement og indeholder blandt andet samarbejdsøvelser og en gruppesamtale.

Du kan læse mere om de krav, rekrutteringsforløb og test her på siden.

Kort om uddannelsen

Som ambulancebehandler rykker du ud til tilskadekomne eller syge mennesker. På uddannelsen lærer du at vurdere en patients tilstand, yde en kvalificeret behandling af syge og tilskadekomne, og give behandling på ulykkesstedet og i ambulancen på vej til hospitalet. Du lærer også at føre ambulancen sikkert og hurtigt gennem trafikken både med og uden udrykning.

Du får viden om anatomi, fysiologi og sygdomme. Du lærer at bruge ambulancens udstyr og andre instrumenter til redning eller behandling. Derudover lærer du at møde patienter og pårørende på en respektfuld måde. Du bliver god til at tænke hurtigt og holde hovedet koldt i akutte situationer; også når tingene skal gå stærkt.

  • For at blive optaget på grundforløbet skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve.
  • For at blive optaget på hovedforløbet skal du have bestået grundforløbet og have opnået en praktikplads.
  • De to godkendte erhvervsskoler, Rybners, Esbjerg eller U/NORD, Hillerød kan kontaktes for nærmere information omkring optagelse på grundforløbet. Det er IKKE en forudsætning, at du har taget grundforløbet før du søger hos Ambulance Syd.

Uddannelsen, på hovedforløbet, varer 3 år og 7 måneder, og der veksles mellem skoleophold og praktik. Du vil få undervisning i fag som køreteknik og udrykningskørsel, beredskabsfag, materielkendskab, farmakologi, sundheds- og sygdomslære og traumatologi. Du skal også have fag som psykologi og samfundslære. Du får desuden kørekort kategori C og chaufførkort.

 

Reddere arbejder i bårerummet

Vi søger elever én gang om året - Rekrutteringsprocessen starter i august.

Hør Rasmus fortælle lidt mere om jobbet som ambulancebehandler

APPFWU01V