Skip til primært indhold

Sådan bliver du Ambulancebehandlerelev

Den 1. januar 2019 trådte en ny bekendtgørelse i kraft. Det betyder, at du er uddannet ambulancebehandler når du har færdiggjort uddannelsen.

Kort om uddannelsen

Som ambulancebehandler rykker du ud til tilskadekomne eller syge mennesker. På uddannelsen lærer du at vurdere en patients tilstand, yde førstehjælp og give behandling på ulykkesstedet eller i ambulancen på vej til hospitalet. Du lærer også at føre ambulancen sikkert og hurtigt gennem trafikken både med og uden udrykning.

Du får viden om anatomi, fysiologi og sygdomme og lærer at bruge ambulancens udstyr og andre instrumenter til redning eller behandling. Derudover lærer du at møde patienter og pårørende på en respektfuld måde. Du bliver god til at tænke hurtigt og holde hovedet koldt, når der sker ulykker.

  • For at blive optaget på hovedforløbet skal du have bestået grundforløbet og have opnået en praktikplads.
  • For at blive optaget på grundforløbet skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve.
  • De to godkendte erhvervsskoler, Rybners, Esbjerg eller U/NORD, Hillerød kan kontaktes for nærmere information omkring optagelse.

Uddannelsen, på hovedforløbet, varer 3 år og 7 måneder, og der veksles mellem skoleophold og praktik. Du vil få undervisning i fag som køreteknik og udrykningskørsel, beredskabsfag, materielkendskab, farmakologi, sundheds- og sygdomslære og traumatologi. Du skal også have fag som psykologi og samfundslære. Du får desuden kørekort kategori C og chaufførkort.

Vi er netop nu i gang med udvælgelse processen

Pr. 22. august 2022 var ansøgningsfristen som ambulancebehandlerelev, og har du søgt er du måske én af de heldige der bliver inviteret til at deltage i vores rekrutteringsforløb. Her vil du blive testet og vurderet i nogle af de kompetencer, der er vigtige, når man skal være ambulancebehandler.

Det samlede rekrutteringsforløb består af samarbejdsøvelser, samtaler, samt fysiske øvelser. Du kan læse mere om de krav, rekrutteringsforløb og test her på siden.

De fysiske tests afholdes tirsdag d. 20. september 2022 i Odense og torsdag den 22. september 2022 i Haderslev.

Den endelige optagelsesdag finder sted i Odense torsdag d. 6. oktober 2022

Vil du være ambulancebehandlerelev?

Vi søger elever igen fra august 2022, med optagelse i løbet af 2023.

Hør Rasmus fortælle lidt mere om jobbet som ambulancebehandler

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

APPFWU01V