Skip til primært indhold

Paramediciner

Paramedicineren har i tasken omkring 23 præparater, i modsætning til behandlerens 13, og paramedicineren må også give højere doser. Det betyder også, at paramedicineren kan give en mere avanceret form for behandling, hvis dette er nødvendigt.

Har man været behandler i 3 år, kan man søge om at blive paramediciner. Herefter vil man blive indbudt til en samtale og en test. Bliver man optaget, veksler uddannelsen også hér mellem praktik, skole- og sygehusophold.

Paramedicineren har i tasken omkring 23 præparater, i modsætning til behandlerens 13, og paramedicineren må også give højere doser. Dermed er paramedicineren rigtig godt udrustet til blandt andet at klare hjertesyge, som for eksempel hjertestop - hvor medicinen gør forskellen mellem basal og avanceret genoplivning – og rytmeforstyrrelse som hjerteflimmer og hjerter, der slår for hurtigt eller for langsomt. Desuden kan paramedicineren også forestå en mere avanceret form for luftvejsbehandling, hvor der lægges en særlig maske ned i halsen.

Som paramediciner kan man køre enten akutbil, hvor man kører alene, eller ambulance, hvor man kører sammen med enten en assistent, en behandler eller en anden paramediciner.

Paramedicineren er ansvarshavende, hvis makkeren er behandler eller assistent.

APPFWU02V