Skip til primært indhold

Akutbil

Akutbilen er en enkeltmandsbetjent støtteenhed, bemandet af en paramediciner, der er beregnet til at rykke ud og starte behandling af patienten på stedet. Akutbilen er således ikke indrettet til at kunne transportere patienter.

Ambulance Syd leverer fast fire akutbiler, i Rudkøbing, Rødding, Agerbæk og Tinglev, alle bemandet med en paramediciner. I sommer halvåret sørger vi desuden for en akutbil i Nr. Nebel. 

Bilen kan ikke medtage patienter og forbliver derfor i nærområdet, når ambulancen tager patienten med på hospitalet. Derved sikrer man, at der er et beredskab til at varetage den præhospitale indsats, indtil ambulancen ankommer.  

Bilen er udstyret med samme avancerede hjælpemidler som i en ambulance, og har desuden mulighed for at påbegynde en udvidet medicinsk behandling, og udgør derved en støttefunktion og et supplement til ambulancetjenesten.

I December 2021 blev akutbilen i Tinglev opgraderet til en eldreven EQC. Denne er en del af et udviklingsprojekt. Vi vil hele tiden arbejde konstruktivt med udviklingen, så vi kan indhente vigtigt viden og data til en måske kommende omstilling til ren el på akutbilsområdet. 

APPFWU01V